torsdag 26 oktober 2023

Kaffe, kaka, tredje raka

Ovanstående rubrik stjäl jag rakt av från IFK Karlskronas hemsida. Som jag säkert gjort någon gång förut. IFK brukar använda den vid högtidliga tillfällen - om eller när sådana inträffar. Inte särskilt ofta, i ärlighetens namn. Desto roligare när det händer. Som igår: 24-19 hemma mot Lindesberg innebar, just det, tredje raka segern i handbollsallsvenskan. Klart att önskerubriken dammas av och gladeligen kopieras av en obotlig gammal IFK-vän. Föregående prestationer var ju sådär: fyra raka förluster i serieupptakten. Glömt nu. Förlåtet.

*. *. *

Matchen igår såg besynnerlig ut. Åtminstone i en iPad med fortlöpande målrapportering. 16-13 till IFK i paus. Därefter en långt utdragen måltorka för båda lagen. 19-17 i 52a minuten. Dvs 3-4 efter 22 minuters spel av andra halvlek...mina tankar flög iväg till barndomens 50-tal. Då när man gick och spelade handboll. Eller stod på stället. Då när 14-12 var ett normalt slutresultat och IFK:s skyttekung hette Alex. Lars Alexandersson, om man vill vara petig. Nå. Segt omsider kom ett befriande 20-17 upp på paddan. Sen rann det på till 23-17, matchen var körd.

*. *. *

Någon Alex finns inte i dagens IFK. Däremot finns en Daniel Steen. Den bäste handbollsspelare som aldrig spelat i högsta serien, har jag alltid sagt. Steen har nöjt sig med näst högsta. Många år i Amo, inte minst. Avtackad som ikon där 2021, välkomnad till ungdomstidens IFK som något av en frälsare. Steen har inte gjort någon besviken. 35 fyllda bär han laget, styr spelet, gör omgivningen bättre. Utan Daniel Steen hade IFK knappast varit ett allsvenskt lag - inte ens med honom är det säkert att säsongen slutar lyckligt. Serien är tuff, lite som superettan i fotboll.

*. *. *

Men nu ska jag inte sitta här och kalla IFK enmanslag. Det vore fel. Förstauppställningen i stort är vass, målvakten Gerbeshi utmärkt (oftast). Och sparkapital finns: viktige mittsexan Broman närmar sig comeback efter ett påtvingat skadeuppehåll. Då blir IFK ännu bättre. Härnäst väntar ett klassikermöte med RIK. Ett RIK under ombyggnad: stjärnfritt, ungdomligt, inte riktigt komplett. Och hittills utan seger; tre kryss, fyra förluster. Läge kanske för en ny IFK-rubrik...kaffe, kaka, fjärde raka? Den varianten har jag aldrig sett, förmodligen för att saklig grund saknats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar