lördag 21 oktober 2023

Detta med prioritering...

Ser att jag inte var ensam om att svika HK Malmö i gårdagens stormoväder. Även Sydsvenskan lackade ur. Dock inte pga vädret utan pga Lugi. Helt enligt den gamla vanliga prioriteringen av handboll. Först kommer Lugis herrar. Sedan kommer Lugis damer. Nej förresten, oftare tvärtom. Därefter kommer ingenting. Sist och slutligen kommer så HK Malmö. Fast sällan lika sist som i dagens tidning.

*. *. *

Lugi får i princip en hel sida, inklusive svulstig krönika. Med fokus på damlagets match mot Skövde, fattas bara. Herrlaget mötte ju ”bara” Kristianstad i ett Skånederby. I jämställdhetens Sydis resulterar det i sex spalter för damerna mot en för herrarna. HK Malmö? Jag letar och letar, hittar ingenting, hinner tänka: va’faan, har Sydsvenskan missat att det var match i Baltiska hallen? Men så - smånotiserna!

*. *. *

Ja jäklar, där hittar jag HKM. 14 intetsägande rader om matchen mot Aranäs. Ingen närvaro, bara hörsägen. Som sagt. HK Malmö brukar inte få nåt spaltutrymme att tala om i Sydis, något annat är ständigt i vägen. MFF, Rydström, Redhawks, Lugi, mera Rydström, Rosengårds damer, mera MFF. Men detta tar ändå priset. Notis om en ligamatch på tidningens egen centralort, allt krut på Lund.

*. *. *

Det går inte att förstå en sådan prioritering. Tro mig, jag har försökt. Tunn bemanning? Ja, jo. All respekt. Men det ursäktar knappast obegripliga beslut. Om jag överväger att göra slut med Sydis? Aldrig i livet. Jag älskar tidningen, lusläser den varje dag, kritiserar inte för att det är roligt. Eller ens särskilt rättvist; problemen finns i huvudsak på Sporten. Mitt område, så att säga. Dagens exempel svider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar