onsdag 18 oktober 2023

En tweet med doft av skit (SD)

Skönt att SD finns. Hur skulle man annars få veta hur saker och ting hänger ihop? Som att Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt - numera ordförande i fotbollsförbundet - är den som bäddat för terrordådet i Bryssel. Medskyldig till tragedin, indirekt anstiftare. Det hade jag ärligt talat inte en aaaning om. Så tack för klargörandet, Jessica Stegrud (SD). Riksdagsledamot, tidigare EU-parlamentariker, ännu tidigare affärskvinna. Då och då nämnd som tänkbar efterträdare till Åkesson, ibland omskriven som stolpskott på politikerhimlen. Förlåt, jag menar stjärnskott.

*. *. *

Seriöst: Stegrud la alltså ut en tweet efter de skakande händelserna i Bryssel. Presenterade sig, om man så vill. Som den Sverigedemokrat hon är. Hennes budskap: Reinfeldt borde inte fått poliseskort ut från arenan. Han skulle ha lämnats åt sitt öde. Begrunda sin skuld. Rodna över Öppna-Era-Hjärtan-talet i samband med flyktingkrisen 2015. Nej, det sista skrev inte Stegrud. Hon behövde inte. Alla vet vad SD tycker om talet, partiet började använda det som sarkasm redan innan Reinfeldt kommit till punkt. Men få se nu. Gärningsmannen i Bryssel, kom han i den svenska flyktingvågen? Radikaliserades här?

*. *. *

SD:s analys av orsak & verkan är som den är - och varit sen marschtiden i brunt. Rak. Enkel. Brutal. Infantil. Anpassad efter egna syften. Karriären. Pengarna. ”Folkets” kärlek. 20% av rösterna i senaste valet. Efter Stegrud-tweeten kan det bli 30 i nästa. Det är så SD växer. Utspel, finger i luften, flyktinghets, ”sanningar” som ingen annan vågar säga. Ju lägre nivå, desto högre procent. Och ju mer makt, desto mindre ansvar. Någon har kanske glömt eller förträngt verkligheten men SD styr idag Sverige - om än med ministertaburetterna överlämnade till M, KD och L. Ansvar gör ont, liksom.

*  *  *

”Sverige ska bli bra igen”. Visst var det väl så han kampanjade inför valet i fjol, Jimmie Åkesson? Nu har det gått ett drygt år och jag vill inte va’ taskig - SD-ledaren sa ju inte när Sverige skulle bli bra. I en avlägsen framtid kanske? Men här och nu framstår Åkessons profetia som en floskel i unken luft. Gängkriminaliteten är värre än nånsin. Mycket värre. Buset verkar skita i SD-regeringens hårda-tag-agenda. Eller också har buset noll koll; knarkdimma och mordplaner stjäl säkert mycket tid. F ö är gängkriminaliteten ett ”importerat problem”. Det har SD sagt. Exakt hur får man lista ut själv. 

*. *. *

Importörer enligt besserwisserpartiet? Sossarna förstås. Och så Reinfeldt då. Honom saknar jag. På hans tid var Moderaterna ett anständigt parti. Under Ulf Kristersson har det blivit ett oanständigt, i retorik och handling till förväxling likt SD. Allt och mer därtill för makten. Sveriges nuvarande statsminister klarar inte av att ta avstånd från Stegruds bisarra tweet, däremot klarar han av en liten Skåneturné ihop med Åkesson. Parhästar emellan typ. Arma land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar