lördag 17 april 2021

Ogbu, var är du?

Rent spelmässigt gör Mjällby en mycket bättre match idag än i premiären. Tyvärr syns det inte i resultatet. Hammarby vinner 2-0, Mjällby har fler chanser men bränner alla. Saknaden efter Ogbu är enorm. Det finns inte längre någon striker i Mjällby, ingen distinkt avslutare. Och heller ingen tydlig vilja att prioritera anfallsspel. Dagens match duger som typexempel: först i underläge byter man in två renodlade forwards - och som lekman kan jag undra om inte tvärtom vore smartare. Inleda med anfallskraft, avsluta med defensiva byten. Allt efter läge, förstås.

*. *. *

En sevärd lirare är Hammarbys lille kantspringare Amoo. Rasande snabb, en tyngdpunkt så låg att den slickar grässtråna. Det är han som gör 1-0-målet, snöpligt nog för Mjällby i första halvlekens slutsekund. 2-0 stöter Ludwigson in i mitten av andra, framspelad av Selmani. Högkaratig effektivitet precis som mot MFF i premiären: två chanser, två mål. Bajen är sig likt - och alltså väldigt olikt Mjällby. Vinsten idag bör dock i första hand tillskrivas målvakten Ousted. Bakom nollan gömmer sig - förutom Mjällbys oförmåga -ett par riktigt svettiga räddningar.

*. *. *

Hann med en dos handboll också. Slutet av Kristianstad-Skövde. Möte nr 2 i matchserien om bäst av 5. Skövde vann det första, Kristianstad skulle utjämna. Trodde nog de flesta. Icke så: Skövde närmast defilerade mot en ny triumf. 33-27, helt avdramatiserat. En till seger och Skövde är i SM-final för första gången i diffust mannaminne. Typ. Sannolikt mot Sävehof, som ”bara” har att betvinga Lugi. I så fall ett gediget bakslag för Skåne som handbollsdistrikt, får man väl konstatera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar