måndag 26 april 2021

I huv’et på en tippare...

Få se nu. Var det jag som skrev att Häcken skulle vinna allsvenskan 2021? Min fubbick. Ett lag som inleder med tre förluster vinner ingen fotbollsliga i världen. Man ska ge faan i att tippa, det är bara så. Av ren självbevarelsedrift. Då hade jag sluppit sitta här med brallorna nere - och begrunda även mitt nedflyttningstips: Kalmar och Östersund. Båda är obesegrade efter tre omgångar, båda har dessutom imponerat spelmässigt. Men visst, 27 omgångar återstår. Mycket kan och kommer att hända, för att damma av en tradig gammal klyscha.

*. *. *

Såg MFF-Östersund igår. 1-1 på tvärs med matchstatistiken, alla siffror där gick ju i MFF:s favör. Ändå inte orättvist. Östersund gjorde precis som mot Kalmar i premiären: lät (?) sig spelas ut i första halvlek, växlade upp i andra. Faktum är att det kändes farligt varje gång laget närmade sig MFF:s straffområde. Jämtarna fråntogs också - på minst sagt diffusa grunder - ett till synes korrekt ledningsmål. I en blixtrande omställning blott sekunder senare gör istället MFF 1-0. Matchens mest dramatiska sekvens. Östersund kunde knäckts där - men icke. Moralen stod pall, kvitteringsmålet kom som ett slags välförtjänt belöning. Somliga skulle säkert kalla det markeringsmiss i MFF:s darriga backlinje, jag föredrar att kalla det för vad det var: en praktfull nick av Östersundsbacken Mukibi.

*. *. *

Man kan notera att MFF nu på tre spelade matcher har sju poäng och 6-4 i målskillnad. Kalmar, på samma poäng, har målskillnaden 2-0. Det säger något om fotbollens olika vägar till framgång. Den säkraste är att hålla nollan. Den svåraste att hela tiden tvingas göra minst två mål för att vinna. Så MFF har en del att jobba på, Kalmar något att värna. Men det är läget här och nu, alldeles i upptakten av årets allsvenska. Siffror, kuriosa, möjligen små fingervisningar. Hur det blir i slutänden återstår att se. Ikväll Elfsborg-Mjällby. Jag bävar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar