torsdag 31 maj 2018

Fegt Rosengård vann derbyt

Har precis sett Malmöderbyt i damfotboll, Rosengård mot LB07. Rosengårdsseger 2-0 efter två tidiga mål, det första på straff. LB07 såg inledningsvis ut som den "lillasyster" man faktiskt är visavi Rosengård - men i andra halvlek släppte ödmjukheten och matchen blev jämn. I ett avseende vann LB07 med 3-0, vill jag påstå. Tänker på möjligheterna till spelarbyten. LB07 gjorde sina tre i god tid, Rosengård gjorde inget förrän det var för sent. "Storasyster" fegade ur. Tordes inte, litade inte på sin bänk. Först i 92a minuten gjorde man klart för dubbelbyte. Problemet var att slutsignalen ljöd i 93e - utan föregående avbrott. De två unga spelarna blev blåsta på inhoppet. Av sin egen tränare. Ett inhopp som i sig hade drag av förnedring: några sekunders speltid, vad är det för mening med det? Växer talanger av sånt? Stimuleras fotbollsglädjen? Gynnas laget på sikt? Har dygnet 24 timmar? Hög tid för FC Rosengård att ta sig en funderare. Med elva betrodda spelare vinner man kanske matcher här och nu - men aldrig nån framgång i längden. Om nu framtiden är intressant, vilket jag förutsätter. Se och lär av LB07, får man föreslå det?