måndag 18 januari 2010

En gala att gilla - eller grilla

Idrottsgalan i tv var sådär underhållande, tycker jag. Om man nu bortser från vissa undermåliga delar. T ex pompöse Guillou i rollen som prisutdelare. Eller sångerskan som råslaktade Beatlesklassikern Here Comes The Sun. Eller prinsen som bara var där. För att inte tala om alla stora idrottsstjärnor som inte var där.
Men annars var det uthärdligt. Ja, jämfört med fotbollsgalan i TV4 rent av lysande. Sju dar i veckan föredrar jag ju Settman som programledare framför Almenäs/Alsing. Sju dar i veckan är jag skitglad att slippa reklamavbrotten.
Sen är det nästan lite rörande med svenska folkets vurm för skidskytte, kan jag känna. Apropå Jerringpriset alltså. 67 procent röstade tydligen på Helena Jonsson. Hon har s a s allt vad priset kräver. Framgångarna, den rara framtoningen och svenskheten i namnet.
Zlatan Ibrahimovic? Tvåa. Svag tvåa, distanserad med hästlängder.
Att fotboll är en, hm, något större sport än skidskytte hör liksom inte hit. Det blir lite som att jämföra falukorv och pizza…just i Sverige hade nog korven vunnit en sådan omröstning, är jag rädd.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar