söndag 24 januari 2010

Det svenska särintresset...

Handbolls-EM fortsätter, Sverige och Sydsvenskan förutan. Ja, tidningen valde tydligen att lägga ner bevakningen i samma stund som de blågula intressena upphörde. Suck. Personligen är jag jättetrött på det där nationalistiska förhållningssättet till idrott.
Tänk om TV4-sporten agerat likadant. Åkt hem för att just Sverige åkt ut ur turneringen. Hur professionellt vore det? Hur seriöst gentemot tittarna?
Okej, jämförelsen haltar kanske. Fyran har resurser som varken Sydsvenskan eller någon annan tidning är i närheten av…det påminns man ju om i dagar som dessa. Förutom en manstark trupp på handbolls-EM har kanalen således mönstrat fullt lag även i araböknen, där Sverige spelat ett par löjliga fotbollslandskamper.
För lite skämmer allt. För mycket likaså.
Men handbollsbevakningen sköter Fyran utmärkt, det måste jag säga. Lövgren är ett fynd som expertkommentator, Jidhe växer till oanade höjder i hans sällskap. Därtill firma Perlskog & Hellgren som ytterligare garant för sakkunskap och engagemang. Bättre kan det knappast bli.
Synd bara att ”mitt” Slovenien gjorde bort sig igår. Vem ska man nu hålla på? Danmark? Polen? Kroatien? Inte fransmännen i alla fall, de känns för bra.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar