måndag 20 april 2009

Madsen ger, Sydis tar

Missade derbyt MFF-TFF. Såg det inte ens på tv. Man kan väl konstatera att 1-1 var ett tämligen förutsägbart resultat - det brukar bli så i upphaussade prestigemöten, stängda ytor och 0-0 eller 1-1.
Däremot läste jag Avspark i fredags, MFF-bilagan som trycks och distribueras av Sydsvenskan. Och jodå, förutsägbart där också. Dvs sedvanlig krönika av MFF-bossen Bengt Madsen – med sedvanlig attack mot just Sydsvenskan. Som i sin tur bara duckar och undviker att slå tillbaka.
Själv vet jag inte vad som är mest häpnadsväckande i den ”matchen”: Madsens ideliga attacker eller tidningens stryktålighet.
Märkligt är det i vilket fall. Parterna har ju trots allt ”barn ihop”, sponsorkontrakt och så. Hur smart det är kan förvisso diskuteras – en annan gång. Snackisen här och nu (kan jag intyga) är det pågående kalla kriget...
Finns ingen vettig jävel som kan mäkla fred?
En sak var annars ny i senaste numret av Avspark. Eller ska vi säga nygammal? Sydsvenskans förre sportkrönikör Åke Stolt spökade på sista sidan. Yngre än någonsin av bylinen att döma, oförändrat läsvärd. Möjligen lite snällare dock, åtminstone mot MFF.
Men det vill kanske till för att platsa i Madsenbladet, vad vet jag.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar