tisdag 14 april 2009

Kallt krig i "ankdammen"

MFF:s sportchef Hasse Borg är sur på Sydsvenskan. Pratar inte med tidningen, gör sig oanträffbar. Pratar däremot gärna OM tidningen – i andra medier.
MFF:s ordförande Bengt Madsen är också sur på Sydsvenskan. Pratar motvilligt med tidningen, polemiserar hellre med dess sportkrönikör i den MFF-bilaga som inför varje hemmamatch medföljer – just precis, Sydsvenskan.
Fler än jag som börjat undra över situationen? Fler än jag som tycker att sandlådenivån är nådd?

Nu säger jag inte att allt är MFF-höjdarnas fel. Åtminstone Borg verkar vara sur på saklig grund. Sydsvenskan avsatte ju honom som sportchef i vintras, påstod att hans dagar på posten var räknade, att Patrik Andersson stod beredd att ta över. Inte i en avlägsen framtid utan snarast, inom kort.
Nyheten hårdlanserades utan några som helst reservationer – och utan någon som helst kommentar från Borg själv.
Sen dess har det gått dagar, veckor, månader. Borg sitter oförändrat säker, doften av scoop har för länge sen övergått i stank av anka. Här får Sydis skylla sig själv; tidningen hade alla chanser att redan på ett tidigt stadium dementera eller åtminstone nyansera storyn. Släppa på prestigen, be Hasse Borg om ursäkt. Läsarna också, för den delen.
För inte menar väl Sydsvenskan att allt är förlåtet om Patrik A skulle bli sportchef, säg 2012 eller 2015?

Svårare då att förstå Madsens återkommande indignation över tidningens sportkrönikör. Senast alltså vädrad i MFF-bilagan inför gårdagsmatchen mot ÖIS. Det är som om han inte riktigt greppar eller vill respektera krönikörens yrkesroll. Detta med att tycka fritt och självständigt – även om det ibland råkar ”träffa” MFF på ett obekvämt sätt.
Reportrar kan slicka, krönikörer ska bitas.
Den ordningen borde Bengt Madsen begripa och kunna ta in, tycker jag.
Sen är det självklart så att man kan ha synpunkter på vad som skrivs. Och ibland på det som inte skrivs. Som idag, när Sydsvenskans sportkrönikör lyckas undvika att nämna planens kung i ÖIS-matchen vid namn.
Labinot Harbuzi hette han, enligt alla andra medier.
Men jag vet inte, kanske är förbiseendet bara ett nytt inslag i det kalla kriget Sydis-MFF.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar