söndag 9 oktober 2011

HKM inte i nivå med YIF

HK Malmö-Ystads IF 29-31.
Först en avbön. Det där jag skrev häromsistens att HKM nog kunde bli en smygare i toppstriden den här säsongen, det tar jag tillbaka. Laget har inte den klassen, inte den stabiliteten. Inte än - och frågan är om det blir så mycket bättre framöver.
Ändå en hygglig match den här gången. Eller i alla fall en tapper. Annars hade förlustsiffrorna skenat iväg, så pass överlägset kändes Ystad. Samma Ystad som Malmö haft tämligen lätt för i tidigare möten - fast ändå inte.
Årets Ystadupplaga är förnyad OCH förbättrad, förstauppställningen kan vara elitseriens allra vassaste. Årets Malmöupplaga är också till viss del förnyad men INTE förbättrad, resultat och prestationer pendlar som de gjorde redan på Martin Josefssons tid. Bra då och då, men sällan över längre perioder. Tränar-Proppen har ett problem där, med sitt eget renommé inte minst.
Just på tränarposten tror jag Ystad gjort sin viktigaste värvning inför den här säsongen. Mats Engblom, nämligen. Handbollens svar på fotbollens Peter Swärdh, om man så vill. Dvs otränad själv (till synes) men en jävel på att träna andra.
Kul att se detta YIF, jag är helt säker på att de vunnit även utan domarhjälp. Eller vad man nu skall kalla det faktum att HK Malmö "vann" utvisningsstatistiken med tio minuter mot två, inkluderande rött kort på Mattias Thynell i ett tidigt skede. Thynell straffades såvitt jag förstår för spontant käftglapp efter en tvivelaktig tvåminutare i momentet innan. Möjligen en korrekt åtgärd strikt efter regelboken...men hallå, när blev känsla och spelförståelse förbjudet i domarkretsar?

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar