fredag 14 oktober 2011

Dyra köpelag säljer sig billigt

Dyster kväll för Malmös båda köpelag. 21-30 låter som ett klockslag men i handboll är det utklassning - och det var med dom siffrorna HKM sket ner sig mot Aranäs i Kungsbacka. Redhawk's löjligt överreklamerade hockeylirare var å sin sida inte ett dugg bättre: 3-6 i Örebro, tredje smällen på kort tid.
Jag är egentligen inte förvånad. Mycket kan köpas för pengar men sällan jävlar anamma, aldrig varaktig framgång. Definitivt inte klubbkänsla. Eller trivsel. Eller för den delen tränare som kan hantera såna här konstruerade lagbyggen.
Det är nåt systemfel med Malmös idrott (MFF undantaget). Om nu idrott är rätt beteckning överhuvudtaget på det som framförallt Redhawks håller på med. Äventyrliga affärer, skulle jag snarare kalla det. Skrytbygge utan stabilitet.
Fullt så tossigt är det inte i handbollen. HK Malmö har ingen Stenbeck som pumpar in miljoner till spelarköp, inte vad jag vet i alla fall. Men hopvärvat är det förstås, hela det lag som nu gör bort sig i match efter match.
Visionen om SM-final 2013 lär dock finnas kvar - på papperet. Själv tror jag inte ens på slutspel 2012 längre. För många mesar i laget, för få som inser att elithandboll gör ont. Bröderna Geissler och så Pecikoza, knappast fler.
Inte för att det kan ha varit meningen men HK Malmös nya ärmlösa machotröjor belyser liksom problemet: utanpåverket går att köpa för pengar, svårare med innandömet.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar