måndag 17 oktober 2011

Fotboll som fotboll - eller?

Man ska inte jämföra damfotboll med herrfotboll, men ändå: LDB Malmö visade att det är fullt möjligt att vinna allsvenskan två år på rad. På damsidan alltså. Starkt jobbat, låt vara med hjälp av en fet plånbok för spelarköp mitt i säsongen. Som herrarna gör, gör numera även damerna. Okej för själva principen, damer brinner väl för sin fotboll som herrar för sin och tränar väl nästan lika mycket också. Å andra sidan finns det massor av idrottare som brinner ännu mer och tränar ännu mer än vad fotbollsspelare gör - men utan att tjäna en spänn.
Rättvisa är svårt, överallt och i alla sammanhang.
Roligast den gångna helgen var annars att Zlatan visade att Zlatan fortfarande är Zlatan. Dvs som bäst när han är som mest ifrågasatt. Zlatan var mästerlig i Milans 3-0-match mot Palermo, glimtvis magisk som i good old days. Därmed kvarstår också gåtan: varför kan han inte prestera i alla fall hälften så bra i landslaget? Eller jo, det kan han kanske. Men det börjar bli plågsamt långt mellan gångerna, är vi bestämt några som tycker. F ö är en av expertgubbarna här på Söderkulla lätt vansinnig över att Zlatan utsetts till lagkapten i blågult; det är ju för jävulen lika tossigt som att sossarna gjort Juholt till partiledare, undslapp sig herr'n ifråga just idag.
Ikväll möter Malmö FF Syrianska i allsvenskan. Rotationen fortsätter i MFF, nya spelare tar plats i startelvan. Igen. Undrar om inte Norling leker lite för mycket med laget nu. Visst, tredje matchen på fem dagar. Men är fotboll så jobbigt? Jag menar, är inte killarna proffs?

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar