tisdag 25 oktober 2011

Haltande handbollsanalys

Märkliga skriverier om handbollens elitserie i Kvällsposten idag. Skribenten, som ska föreställa expert, jämför HK Malmö med H 43 och kommer fram till att det är fördel H 43 därvidlag. De har ju alltid Zoran Roganovic som något slags säkerhetsgarant när ingen annan i laget presterar, menar skribenten ifråga. Och fortsätter: "när inte HK Malmö presterar så finns...ja, vem då?"
Den frågan är förstås berättigad - men jämförelsen med just H 43 haltar betänkligt, tycker jag.
Känner inte KvP:s handbollsexpert till att H 43 räddat sig kvar i elitserien de två senaste säsongerna tack vare den unika generositeten att endast ett lag flyttas ned? Samtidigt som HK Malmö faktiskt gått till slutspel samma två säsonger.
Visst gör han skillnad, Roganovic. Utan honom hade H 43 förmodligen blivit jumbo i serien, med honom har man blivit nästjumbo. Rejält distanserat av det HKM som alltså "saknar en Roganovic i laget".
Men okej. I år tror jag det blir lite jämnare lagen emellan. I det nedre tabellskiktet, närmre bestämt. Och särskilt H 43 bör passa sig så det inte slutar riktigt illa; något säger mig att den "givna" räddningsplankan Tumba inte alls är så given.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar