söndag 2 januari 2011

Fatalt och förkylt

Såg fotbollens klassiska Glasgowderby på tv, Rangers mot Celtic. 2-0 till Celtic, båda målen av den Jesusliknande greken Samaras. Rätt vinnare och rätt matchhjälte; Samaras var en av få spelare på planen som bemödade sig om en kreativ och konstruktiv fotboll. I övrigt gott om sluggers, slaktare och slåttermaskiner, däribland svenske Majstorovic i Celtic.
Ingen Fredrik Ljungberg däremot.
”La Primadonna” anmälde sig förkyld i sista stund, hans upphaussade comeback bidde inte ens en nysning. Kan inte säga att jag blev förvånad…Ljungbergs sjukjournal med allt från fisar på tvären till elakartade migränattacker var omfattande redan under Arsenalåren. Ja, under landslagstiden likaså.
Synd om honom så klart – men i vilket fall anmärkningsvärt att Celtic erbjöd kontrakt. Ljungberg blir snart 34 och kommer närmast från ett par års ”pensionärsfotboll” i USA, den typen av cv brukar inte stora klubbar falla för. Särskilt inte snåla skotska…höll jag på att skriva, min elaking.
Hursomhelst. Hoppas han kryar på sig, Fredrik Ljungberg. Derbyt mot Rangers ska han nog vara glad att han slapp, den sortens ”krigsfotboll” är inget för ömskinnade.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar