tisdag 25 januari 2011

Danmark ett nummer för stort

Sverige-Danmark 24-27.
Mest synd om publiken. Den svenska delen alltså. Matchen blev ju varken jämn eller spännande, därtill var Danmark för bra. Och Sverige för sargat, bör man kanske tillägga. Både Kim A och Carlén borta pga skador, både Ekberg och Källman på vilobänken från start. Liksom Doder och målvaktsfantomen Sjöstrand.
B-uppställningen höll tyvärr inte måttet - men det tror jag i och för sig inte att A-uppställningen gjort heller. Inte mot detta motstånd, detta grymt imponerande danska lag. Skulle någon svensk platsa där? Faan vet. Möjligen Sjöstrand som back-up till Landin. Eventuellt Doder som playmaker vissa stunder. Men förmodligen varken Ekberg eller Källman eftersom Danmark har FYRA likvärdiga eller bättre kanoner att laborera med på kanterna.
Kim Ekdahl Du Rietz? Bra ikväll igen. Djärv, viljestark, skottvillig. Bara det att Danmark förfogar över Mikkel Hansen i motsvarande position - och den mannen är knappast utbytbar mot någon.
Sorgligt att se Petersen falla igenom när han nu äntligen fick speltid. Välvilligt kan man tolka misslyckandet som vådan av för lång bänknötning; känslan går förlorad, modet rinner iväg, det enkla blir plötsligt svårt.
Plus för moralen i det svenska laget. Det var den - i kombination med dansk avkoppling på slutet - som gjorde att utklassningen avvärjdes rent siffermässigt.
Frankrike i semin på fredag. Utmaningen kan inte bli tuffare men utgångsläget kan heller inte bli bättre; Sverige har redan gjort ett succé-VM, återstoden är blott en fråga om bonus.
Eller mirakel, möjligen.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar