torsdag 12 november 2009

Idol-Jidhe på fel plats

Kul att TV4 Sport visar elitseriehandboll. RIK mot Hammarby ikväll var en underhållande match att titta på – trots ett störande inslag vid namn Peter Jidhe.
Hans uppgift här är tydligen att intervjua, möjligen att lätta upp stämningen. Spelare, tränare, kommentatorskollegor, sig själv; ingen kommer undan Mr Hybris. Det är Jidhe i omklädningsrummen, Jidhe vid avbytarbänkarna, Jidhe på planen, Jidhe som bestämmer när spelet ska sätta igång. Åtminstone säger han det…”nu kör vi”. Eller också säger han ”kanon”. Om och om igen detta ”kanon”, oavsett sammanhang.
Sen intervjufrågorna. Idisslandet om ”vad tänkte du då”? och ”hur känner du nu”? Kom med nåt nytt, vill jag skrika. Bäst före på den där typen av frågor har gått ut för länge sen. Om det nånsin funnits något bäst före.
Nå. Som handbollsvän får man väl ta det onda med det goda. Eller Jidhe med Medina, om man så vill. Det var alltså den senare som var kvällens riktiga stjärna, tänk att få göra 13 mål i tv!
Matchen som sådan kommenterades f ö förtjänstfullt av Robert Perlskog med Stefan Lövgren som bisittare. Deras seriösa förhållningssätt till uppgiften balanserade i någon mån pinsamheterna runt om.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar