onsdag 18 november 2009

Hantverket i Hamréns händer

Italien-Sverige 1-0.
Nye förbundskaptenen Erik Hamrén krävde ”mod, vilja och utstrålning” av sina spelare, matchresultatet i sig var mindre viktigt den här gången. Och jodå, Hamrén blev bönhörd. Kanske inte fullt ut, men någorlunda.
Modet fanns där. Viljan var det definitivt inget fel på. Utstrålning mera tveksamt, skulle väl vara Majstorovic i så fall.
Problemet var bara det gamla vanliga: kunnandet. Tekniken. Bollbehandlingen. Passningsförmågan. Effektiviteten. Med ambitiöse Elmander som något av typexempel. Så rörlig, så löpstark…så obekväm i bollumgänget. Det kan liksom inte vara otur när förstatouchen hela tiden blir helt eller halvt misslyckad. Inte en slump att bollen om och om igen förloras i man-man-dueller. Inte nån däruppe som bestämmer att sista passningen konsekvent ska vara den svåraste.
Vad det är får väl Hamrén klura ut. Lätt blir det inte. Svensk landslagsfotboll har sett ut så här under lång, lång tid. Mycket gediget hantverk, lite teknisk briljans. Och ljuset i mörkret – undantagsliraren Zlatan - vill inte vara med längre.
Men inga domedagsbasuner, det vore dumt. ”Mod & vilja” har räckt till VM-slutspel förr och kan säkert göra det igen.
I sinom tid.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar