måndag 17 december 2018

"Märkt" HK kom undan med en pinne

HK Malmö-AIK 22-22. 7-1 innan tio minuter var spelade, sen "dog" HK. Kanske märkt av urladdningen mot Lugi häromdan? I den matchen gjorde Robert Månsson tio mål, ikväll fick han skjuta tio skott för att göra ett enda. Och Månsson var inte ensam om att spilla krut. Blickhammar hade fyra bomskott på rad i slutet. Lindahl sköt inte alls. Magnus Persson sköt, men som vanligt alldeles för löst. HK:s nior var alltså mer eller mindre off, allihop. Målvakterna bra däremot. Beutler i första halvlek, Paulsen Haug i andra. Den senare räddade HK från förlust när han avvärjde ett friläge för AIK i matchens sista anfall. Jag blev annars lite smått imponerad av AIK. Om inte av handbollen, så av lagmoralen. Komma igen från 1-7, och sent i andra halvlek även från 17-21, är starkt. Bland lagets mer tongivande spelare återfanns två med Lundaförflutet på var sin kant. Adam Tumba, f d Lugi, till vänster, Pavle Karacic, f d H 43, till höger. Målvakten med det förpliktigande namnet Spikic var också mycket bra. AIK kommer inte att åka ur, den räddningsplankan kan HIF Karlskrona glömma.