måndag 24 september 2018

Bredden tog ut sin rätt

HK Malmö-IFK Ystad 29-26. Ovisst i 55 minuter, men där kom rycket. Tre raka hemmamål sänkte nykomlingen från Ystad...och det kändes nästan lite taskigt. Delad pott hade "klätt" matchen bättre. Det var ett mål hit eller dit mest hela tiden, frågan är väl om inte IFK Ystad ledde oftare än HKM. Kanske var det orken som avgjorde i slutet. I Ystadlaget tröt den mer än i Malmö, det var tydligt och inte alls konstigt. HKM saknade förvisso Lindahl och Nisse Pettersson (plus Beutler i buren) men har likväl en bredd som IFK Ystad bara kan drömma om. Förstauppställningen är dock vass. Knudsen fortfarande en spelmotor av rang, Jesper Gustavsson en svårstoppad kanonskytt. Och Fredrik Petersen sig absolut lik: lekfull, taggad, pådrivande, ikväll även effektiv. Danske Mollerup på högernio gick däremot mållös från matchen, men det syntes att också han har nåt i sig. På linjen har IFK Ystad ligans minsta mittsexa. Axel Eriksson heter han, grabben som skiljer sig från normen. Duktig, stark, vaken när Knudsen trär in bollarna. Sen får man inte glömma Cleverly, lagets tredje dansk. En riktig klassmålvakt. Vad gäller HK Malmö tycker jag det var ett styrkebesked att vinna. Vissa bitar stämde nämligen inte alls. Försvarsspelet i framförallt första halvlek. Målvaktsspelet i Beutlers frånvaro. Inspel på mittsex...närmast obefintligt stora delar av matchen. Men Aziz var strålande, s a s på egen hand. Stegisättningarna, genombrotten, viljan; härligt att se. Och Nyberg! Sju mål, fyra på straff. Otroligt bra gjort av en kille som suttit på bänken i tre år. Okej, nu tog jag i. Lite grann.