onsdag 10 augusti 2016

Skarpt läge i handbollen

Sur nattiné med de svenska handbollsherrarna. Förlust mot Egypten, 25-26, ena benet ute ur OS-turneringen. Slovenien, Brasilien och Polen återstår att möta, två av dessa matcher måste vinnas om Sverige ska gå vidare. Det känns föga troligt. Inte som målvakts- och försvarsspel sett ut hittills. Inte som förbundskaptenerna famlat och fumlat i sin coaching. Mot Egypten i natt inledde Philip Stenmalm alldeles utmärkt på vänsterniopositionen - bara för att bytas ut efter tio minuter och aldrig komma tillbaka. Mycket märkligt. Samma på högernio: Johan Jakobsson var i zonen från start, drog in tre rökare i snabb följd. Och tackades medelst bänkning halvleken ut. In kom istället Kim Andersson som numera blandar och ger på lika delar gott och ont - och inte är i närheten av Jakobssons skyttekraft. En tredje gåta är varför Andreas Nilsson plötsligt sjunkit i graderna. Från given etta på mittsex till sporadisk minutinhoppare för Jesper Nielsen. Ja, det är mycket man inte begriper. Ljusglimtar fanns dock i nattmörkret. Lukas Nilsson var en, Jerry Tollbring en annan. Den senare på banan endast vid straffkasten men lika orubbligt säker varje gång (fyra av fyra, mot Tyskland i föregående match sju av sju). Lukas & Jerry är lagets två yngsta spelare så misströsta behöver man väl inte, trots allt. Svensk handboll har säkert en framtid - om än inte i just detta OS.