måndag 28 september 2015

Stor seger, tveksam värdemätare

HK Malmö-Aranäs 31-21. Efter debaclet i Ystad var det viktigt för HK med en rejäl seger. Men det tog en halvlek innan proppen gick ur: 13-13 i paus, så långt grogrund för fortsatt tvivel kring HK:s egentliga slagstyrka. Sen hände nåt som påminde om det bevingade uttrycket "ta sig i kragen". Försvarsspelet t ex blev plötsligt så mycket bättre och med det även anfallsskärpan. Samtidigt som orutinen i Aranäs unga lag sken igenom allt mer. Snittåldern där lär ligga kring 20 - trots veteranen Atterhäll, 37. I HK torde snittåldern tangera nästan 30, rutin finns i överflöd. Men bäst ikväll var några av de yngre: Jim Andersson, Linus Persson, Robert Månsson med sitt hundraprocentiga straffskytte (sex av sex). Gamle Beutler i buren ska dock inte glömmas bort. Vissa av hans räddningar var rent häpnadsväckande.