fredag 15 november 2013

VM-chansen krympte

Portugal-Sverige 1-0. Var det fifty-fifty innan så är det väl 70-30 i portugisisk favör nu. 0-1 är ett taskigt resultat att vända, inte omöjligt men förbannat svårt. Försmädligt avgörande i 82a minuten. Fantastiskt mål i och för sig men det störde mig att just Ronaldo - matchens drummel - fick göra det. Zlatan framstod som en sann gentleman vid en jämförelse. Saknade faktiskt den gamle Zlatan lite. Han den själviske. Han som t ex tog varje frispark i farligt läge. Sverige hade ett par sådana i första halvlek men Zlatan gav bort dem. En till Källström, en till Sebastian Larsson. Utan resultat. Zlatan var annars otroligt nyttig för laget, mest dock i fel ände av planen. Tänker inte minst på alla portugisiska hörnor han nickade bort. Överhuvudtaget var det svenska försvarsspelet positivt, starkt förbättrat jämfört med tidigare. Må det hålla i returen på tisdag, då kanske...