måndag 29 oktober 2018

Fotbollsrån under svinaktiga former

AIK-MFF 1-1. Inte ofta jag har äckelkänslor efter en fotbollsmatch men ikväll är det så. AIK:arnas vidriga beteende mot ett handfallet domarteam matchen igenom, men framförallt i andra halvlek. Sättet att fira kvitteringsmålet i 96e minuten: lagrusning mot MFF-bänken för att håna och provocera en rånad motståndare. Ty så var det. MFF gjorde ett korrekt 2-0-mål som togs bort för offside. MFF:s unge inhoppare Hugo Andersson vann klockrent juste nickduellen som föranledde domaren att bjuda AIK på den frispark i drömläge som Sebastian Larsson omsatte i 1-1. Detta sedan domaren tvingat MFF-muren elva meter bort från bollen istället för de stipulerade nio. Allt vederlagt direkt i tv - och i repris på repris. Tumult, handgemäng, röda kort, säkerhetsvakter inne på planen...skandal är ett futtigt ord på skeendet. Jag säger inte att MFF:s spelare är några änglar. Jag säger heller inte att AIK:s är svin, efter en sån här match vore det att förolämpa svinen. Tvi vale. Skulle AIK vinna allsvenskan har ett ovärdigare mästarlag aldrig skådats, det är min bestämda uppfattning i skrivande stund.