måndag 13 juni 2016

Vakna Sverige, EM har börjat

Sverige-Irland 1-1. Tur att Irland tog ledningen tidigt i andra halvlek. Först då vaknade nämligen Sverige och insåg att EM faktiskt börjat. Kvitteringen var i och för sig tursam: Zlatan siste svensk på bollen men utan en irländsk skalle hade det aldrig blivit mål. Matchen som sådan kan ha varit EM-turneringens torftigaste hittills vad gäller basala ting som bollbehandling och passningskvalité. Okej, spänningen förlät en del. Båda lagen gick för seger, båda hade bud på ett avgörande i det intensiva slutskedet. Fast Irland kunde förstås avgjort redan i första halvlek, det bör man kanske komma ihåg. Bäst i Sverige var i mitt tycke Martin Olsson. Starka plus även för Isaksson och Grankvist - och därtill ett utmärkt inhopp av Guidetti. Men hur "vi" ska kunna slå Italien eller Belgien - vilket nu sannolikt krävs för avancemang - har jag svårt att se. Eller vågar man hoppas på klyschan om att varje match är ny?