onsdag 8 april 2015

En handbollslektion - på alla plan

HK Malmö-Alingsås 25-31. Smickrande förlustsiffror för ett till synes tröttkört Malmö. Alingsås var bättre på varje punkt, från andremålvakt till coach. Det senare, inte minst. Mikael Franzén hade luftat hela sitt manskap redan efter tjugo minuter, Ulf Sivertsson behöll som vanligt vissa spelare på bänken matchen igenom. I andra halvlek gjorde han inte ett enda byte; Tönnesen och Linus Persson fick ta plats bredvid den helt utmobbade trion Svännel, Nygren, Andjelic. Lindahl och Wolf satt där förresten också, ombytta men outnyttjade. Att Sivertsson har kontrakt med HK Malmö i ytterligare två år skrämmer mig. Vilka nya spelare - och gudarna ska veta att sådana behövs - vågar komma till en klubb där den ansvarige coachen kanske bara har en frysbox att erbjuda? Kvällens behållning var alltså Alingsås. Ett imponerande lagbygge med två likvärdiga alternativ på nästan varje position. En del fick de förstås till skänks - Malmö inledde matchen precis som man inte ska göra mot något lag men framförallt inte mot just Alingsås. Tekniska fel, usla skott, dåligt hemspring...och vips rann det iväg. Alingsås i "skärpt tillstånd" är otroligt vasst i omställningsfasen, misstag straffar sig direkt. Tror faktiskt de har en god chans att försvara sitt SM-guld.