söndag 19 januari 2014

Från kört till skört...

Sverige-Ryssland 29-27. En läskig match med lyckligt slut. Sverige ledde 20-13 i paus men ryssarna kom tillbaka på ett beundransvärt sätt, var ikapp och förbi med bara några minuter kvar. Varpå en svensk kraftsamling återställde ordningen utan att man förstod hur. Skit samma, jag tyckte det var otroligt starkt att ta sig ur krampen och vinna. Fredrik Petersen satte ett par straffar i slutskedet, det minns jag. Den mannen saknar nerver. Ekdahl Du Rietz bidrog visst också med ett mål i skarpt läge. Zachrisson nyttig, Källman och "Stycket" likaså. Allra nyttigast var de berömda marginalerna - i de avgörande ögonblicken tog de Sveriges parti. Usch ja, vilken pärs. Handboll när handboll är som jävligast. Synd att Johan Jakobsson gick ner sig i andra halvlek, i den första var han bäst. Matchens artist fanns dock i det ryska laget: Konstantin Igropulo, högernian. Elva mål och en rad målpass, han ensam höll på att dra ner rullgardinen för blågult. Nu lever vi vidare i EM, seger mot Polen närmast kan ge en helt avgörande match mot Frankrike om avancemang till semifinal. Tanken svindlar.