fredag 2 december 2011

Ful förseelse - men inte så ful....

Avstängd sex månader, dvs säsongen ut. Det kostar på att slå en högerkrok i handboll. Eller om det var en rak vänster, eller kanske både och...
Hursomhelst. Spontant kan jag tycka att straffet för RIK:s Nacor Medina INTE står i proportion till förseelsen. "Offret", Mattias Zachrisson i Guif, kunde trots allt spela matchen därpå - man kan ju jämföra med hockeyn där våldet orsakar både allvarliga och långvariga skador utan att förövarna straffas tillnärmelsevis lika hårt som Medina nu.
Men okej, det är kanske en dum jämförelse. Hockey är en värld för sig, smockor och annat skit ingår liksom. Så är det dessbättre inte i handboll. Har aldrig varit, kommer aldrig att bli.
Det är möjligen nåt bra med domen. Avskräckningseffekten. Sex månader i karantän...vem vågar riskera nåt sånt när sinnet rinner? Här slår det dessutom stenhårt mot RIK som lag; handbollstrupper är relativt sett tunna, nyckelspelare typ Medina inte utbytbara på samma sätt som i fotboll.
Sen kan man väl hoppas att även Mattias Zachrisson drar vissa lärdomar av det inträffade. Guifstjärnan är en retsticka, ofta inblandad i gruff och incidenter med motståndare. Skärpning skulle klä honom.
Sagt utan att på något sätt försvara Nacor Medinas blackout/knockout. Men sex månader...

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar