onsdag 17 mars 2010

Lugis flopp - Malmös hopp...

Streckdramatik.
Det är vad som väntar i handbollens elitserie i kväll. Sista omgången, fyra lag i raffinerad kamp om de två sista slutspelsplatserna. Skövde och Lugi på rätt sida strecket med vardera 24 poäng, RIK och Malmö hack i häl på 23.
Hur det slutar?
Status quo, om jag ska våga mig på en gissning.
Skövde lär inte släppa taget mot ett avtänt H 43 – och någon gång måste väl ändå Lugi kunna ta sig samman? Lindesberg borta är normalt en marig uppgift men nu...läget som sådant borde betyda fördel Lugi. ”Linde” har liksom bara en förlorad heder att spela för, Lugi för sin del har en hotad heder. Förutom den ekonomiska aspekten; med slutspel följer ju en del intäkter som den kaxiga Lundaklubben tydligen redan räknat hem.
Malmös chans ligger alltså i Lugis eventuella praktfiasko – samtidigt som RIK inte vinner över Alingsås. Malmös risk, å andra sidan, ligger i att den egna matchen mot Kristianstad inte alls slutar som planerat, utan tvärtom i en oanad stjärnsmäll. Säg med tio måls differens. Då skulle Malmös slutspelshopp huxflux kraschlanda i kvalserien.
Osannolikt ja, utopiskt nej. Kristianstad har precis allt att vinna och kan kosta på sig att spela raggarhandboll, går det så går det. Och gått har gått förr, man ska aldrig säga aldrig.
Slut på spekulationstramset.
Vid 21-snåret ikväll har vi alla svar.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar