onsdag 10 mars 2010

Den ovärdiga handbollsstaden

HK Malmö-Sävehof 25-29.
Malmö är en förlorad handbollsstad, det är bara att konstatera. 500 pers kom till Baltiskan för att kolla på kvällens elitseriematch. Ointresset har därmed antagit direkt pinsamma proportioner. Vem skulle sörja om HK Malmö åkte ur? Ingen i hela handbolls-Sverige, vågar jag påstå.
Jo, vi i klicken förstås.
Men knappast Sävehof t ex. Jag såg själv hur spelare och ledare i Sveriges för tillfället bästa klubb slängde förvånade blickar upp mot de ödsliga läktarna…som om de inte trodde sina ögon. Och det är klart, hur kul är det för gästande lag att mötas av närmast demonstrativ likgiltighet? Hur kul är det för ett hemmalag? Hur länge ska en handbollsprofessor som ”Proppen” Karlsson stå ut med att vara tränare i en stad där ingen verkar bry sig?
HK Malmö lever farligt, känns det som. Vyerna finns, entusiasmen likaså. Problemet är själva produkten. Laget. Inga egna spelare, ingen naturlig återväxt i sikte då ungdomsverksamheten alltför länge varit satt på undantag. Klubben är helt enkelt inte komplett, inte med elitseriemått.
Tapper match annars mot Sävehof, anständig förlust. Och inte ens på pressläktaren var det fullsatt…

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar