fredag 5 februari 2010

Myten om MFF:s "höstspurt"

Har det inte varit ovanligt tyst kring MFF i vinter? På spelarfronten alltså. Ett lite underligt återköp av Elanga är allt, inget annat har förekommit ens i spekulationssvängen såvitt jag vet. Nog brukar det hända mer där, minns senare års godbitar som t ex Figueiredofyndet och Aubynnkapet.
Nå. Alibit för kursändringen kan ju verka okej. Det är det här med den vassa avslutningen på fjolårssäsongen. Potentialen som kom fram när otur, press och domare äntligen slutade jävlas. Att det laget, den spelartruppen, bara kan bli bättre, ännu bättre. Osv.
Det bär mig emot att peta i detaljer men låt mig ändå påminna om hur det egentligen var under fotbollshösten 2009. MFF vann INGEN av sina fyra sista matcher i allsvenskan. Förluster mot Göteborg och Kalmar, oavgjort mot Gais och BP. Uppryckningen som kom dessförinnan var högst tillfällig, slutklämmen blev precis lika avslagen som säsongen i stort.
Man ska vara jävligt blå för att se den ”uppryckningen” som ett lovande avstamp för 2010. Och då har jag inte nämnt ett ord om att MFF förlorade sin senaste träningsmatch med 0-6.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar