onsdag 6 maj 2009

Fotbollsvänner på villovägar...

Jag var på DM-fotboll igår kväll. Croatia mot Råå på Sorgenfri IP här i Malmö. 2-2 blev det, olyckligtvis. Förlängningen som följde hann man ju inte se, inte när ”mitt” Arsenal var på tv mot Man United i Champions legaue. Fast det är klart; hade jag vetat hur Arsenal skulle halka bort sina chanser redan i matchupptakten, ja då hade jag stannat på Sorgenfri. Dit jag å andra sidan kanske aldrig hade cyklat om jag visst på förhand att det skulle bli oavgjort och förlängning.
Så där kan man hålla på och dividera med sig själv. Till absolut ingen nytta.

Nå. DM var stort en gång i tiden. Det är det inte längre. Jag tror vi var typ 31 personer som kollade på Croatia-Råå. 30 inifrån, 1 utifrån. Jag tänker på den unga kvinna som intet ont (eller gott) anande promenerade Sorgenfrivägen fram i första halvlek och plötsligt fick närkontakt med en förlupen boll – och som sedan stannade kvar matchen ut, till synes alldeles hänförd av händelserna på andra sidan stängslet.
Det är rätt högt, det där stängslet. Fast inte tillräckligt högt för att matcha de högsta snedsparkarna. Flera bollar per match brukar försvinna på så sätt, några studsar ända in i kyrkogården som ligger på andra sidan gatan. Bilister, cyklister, fotgängare, ”döingar”; alla lever de farligt här vid Sorgenfris fotbollsarena.
I bästa fall kan någon bli fotbollsfrälst. Kanske var det så med den unga kvinnan. Eller också var det stämningen som grep henne. 27 Malmökroater, två helsingborgare (Råås samlade klack) samt en bleking i förskingringen kan ju tillsammans låta som en väldigt entusiasmerande skränflock. Vill jag gärna tro.

Förresten blev vi 32 till slut. En hedersgäst anslöt nämligen under den andra halvlekens gång. Agon Mehmeti. Han, den omsusade MFF:aren som gillas av alla vettigt eller ovettigt funtade fotbollsvänner här i stan. Vad kunde en sådan lirare ha för intresse av Croatia-Råå i DM? Ryktena tog förstås fart: aha, han har tröttnat på bänknötandet i MFF och överväger att byta ner sig för att få speltid. Croatia nästa!
Skojar bara.
Agon Mehmeti var verkligen där men gissningsvis för att kolla på bror sin som råkar vara målvakt i Croatia. Normalt alltså. Inte igår kväll, av någon anledning. Så Agon blev blåst på sitt sätt – och jag på mitt.
Men det var kul så länge det varade.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar