tisdag 26 maj 2009

En inköpslista högt i det blå...

Jaha. Vad finns att säga om MFF som inte redan är sagt? Skulle möjligen vara att jag börjar tycka synd om Hasse Borg, sportchefen. Tänk att misslyckas så kapitalt med spelarköpen, gång på gång på gång. Tänk att satsa miljontals kronor om och om igen - och nästan aldrig få nånting tillbaka.
Hur kul är det på en skala?
Sover karl’n om nätterna?
Pallar han så värst länge till, var går gränsen?

Låt oss till att börja med titta lite närmre på årets Borgvärvningar.
David Durmaz, högerback. Reserv redan i Gais, reserv även i MFF. Vem hade trott något annat?
Ricardinho, vänsterback. Ingen Safari, snarare en Järdler. Dvs habil i sin roll. Men måste man åka till Brasilien för att hitta den typen av spelare?
Miljan Mutavdzic, mittfältare från Serbien. Målskytt och matchvinnare i premiären. Lovande så långt. Eller så kort. Sen korsbandsskadad och borta säsongen ut. Otur förstås, eventuellt i kombination med obefintlig MFF-research (Mutavdzic var tydligen inte helt fit när han kom).
Daniel Larsson, forward/yttermittfältare. Snabb men fartblind, precis som i BK Häcken. Där ingen av storklubbarna i närområdet (Öis, Gais, IFK Göteborg, Elfsborg) såg någon allsvensk potential, där tyckte sig MFF se ett fynd. Vi väntar än.
Wilton Figueiredo, forward. Värstingklippet, stjärnköpet. Har ännu inte levererat, som det heter. Men väl motsvarat sitt renommé från AIK-tiden: självisk, lynnig, ojämn.

Kollar man sen på fjolårets inköpslista finner man bl a följande namn:
Dusan Melicharek, målvakt. Upptäcktes på bänken i Mjällby, upphöjdes till förstekeeper i MFF när Sandqvist gjort tre tavlor för mycket. Profilerade sig mest som strulpelle – och är nu tillbaka på bänken.
Markus Halsti, finsk mittback, påträffad i Gais. Het när han kom, iskall idag.
Jeffrey Aubynn, mittfältare. Hämtad från Norge, dessförinnan allsvensk i en rad olika klubbar. Absolut en klassspelare – dessvärre fem á tio år innan MFF slet upp feta pungen i blind köpyra. Skadad nu, möjligen petad.
Rick Kruys, mittfältare. Dvd-fynd från Holland. Snabbt förvandlad till osynlige mannen i MFF, i bästa fall bänknötare.
Robert Åhman-Persson, mittfältare från danska ligan (och tidigare AIK). Snudd på succé, definitivt ett ljus i mörkret.
Roland Nilsson/Hans Gren, tränare. Lät bra, medges. Blev kass, konstateras.

Kanske har jag glömt någon, det är svårt att hålla reda på alla som kommer och går i den blå äventyrskarusellen.
Däremot vet jag med bestämdhet att de egna ungdomarna får maka på sig när köpespelarna ska beredas plats. Senast Pontus Jansson och Alex Nilsson som lån till IFK Malmö. Skulle de bli bättre av det? Eller är utlåning bara ett annat namn för dumpning?
Som sagt. Undrar hur han har det med nattsömnen, inköpschef Borg. Och då har jag ändå inte dragit upp hans all time high på businessfronten.
Jari Litmanen. Hu.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar