onsdag 11 december 2019

VM-drömmen gick i baklås

Sverige-Montenegro 23-26. Ryssland krossade Spanien och la upp en räkmacka åt Sverige att nå semifinal. Då låste sig allt, närmast bokstavligt talat. Montenegro, med en OS-kvalplats som motivation, låste verkligen det svenska anfallsspelet. Framförallt i andra halvlek blev det en slags smuggelhandboll som inte alls klär Sverige - men väl Montenegro. Alla våra niometare körde fast, alla utom den sist inbytta: Melissa Petrén. Fyra mål från hennes sida under tjugo viljeladdade minuter. Lätt att vara efterklok, men borde hon inte fått spela mer? Petrén var ju het i början av turneringen, likväl har hon hållits väldigt kort av förbundskaptenen i de senaste matcherna. F ö är det märkligt att Sverige inte lyckats "sätta" något som liknar en förstauppställning i detta VM, man har ändå haft åtta matcher på sig. Plottra kan man kanske göra undantagsvis, som mönster övertygar det inte. Bäst även i den här matchen var Linn Blohm, mittsexan. Sju mål, mycket att jobba med eftersom matchbilden blev som den blev. Ett erkännande till Montenegro. Smart metodik, skickliga spelare, utmärkt målvakt i Martinovic. Och över alltihopa en svensk handbollsprofessor som hängiven coach: Per Johansson. Ödets ironi att just hans lag spelade bort Sverige från VM-semin.