lördag 22 juli 2017

MFF bra nock - för allsvenskan

Nej, ingen synbar baksmälla i MFF efter CL-fiaskot. 2-0 mot Jönköping idag - och allt var sig likt. Hög press, mycket hjärta, stort bollinnehav genom hela matchen. Inte ens flytet hade övergett MFF: Christiansens förlösande 1-0-mål föregicks av hands, det såg alla utom domaren (och blinda hemmafans). Tvåan var desto "renare": Eikrem på en perfekt lagd frispark. Detta några minuter efter att han blivit inbytt. Jag förstår att MFF lider av överflödets förbannelse men jag har förbannat svårt att förstå varför det måste gå ut över just Eikrem varenda jävla gång. Att Rosenberg inte heller spelade från start var däremot begripligt. Nyss återställd från skada, 35 år i kroppen, då är försiktighet en dygd. Veteranens betydelse för laget framgick dock tydligt när han kom in efter paus. I stort ett ganska imponerande kom-igen av MFF - i allsvenskt perspektiv. Varför ett makedonskt mästarlag är så mycket bättre får andra utreda. Smickrande för vår högsta serie är det ju inte.