onsdag 12 april 2017

SM-slutspel...avvadåddå?

HK Malmö-Alingsås 20-24. Faktiskt en ganska sorglig kväll i Baltiskan. Dels för att Malmöborna än en gång demonstrerade sitt ointresse för handboll, 1100 åskådare när det handlar om SM-slutspel är ju bara pinsamt. Dels för att själva matchen blev som den blev. Odramatisk, efterhand närmast avslagen. Alingsås var helt enkelt för bra för Malmö...ja, frånsett inledningen där hemmalaget sprang ifrån till 9-5. Återstoden av första halvlek slutade 1-8 och därefter blev det aldrig riktig match igen. HKM hade förtvivlat svårt att göra mål eller ens komma till skott, Alingsåsförsvaret med Darj och Teern i spetsen var grymt. Skadeeländet går heller inte att skylla på den här gången, med båda högerniorna Johan Nilsson och Magnus Persson frånvarande i bortalaget gick det ungefär jämnt ut. Individuellt bäst i Alingsås - och på banan - var Emil Frend Öfors. En fantastisk talang, kapabel att göra mål från både kant och distans. I HKM fanns ingen sådan. En ljusglimt var dock Simon Nyberg som kom in i andra halvlek och gjorde fyra mål på fyra avslut. Att han inte fick blomsterkvasten som bästa hemmaspelare bevisar bara att även juryn hade en taskig kväll. Retur i Alingsås i påsk, match 3 i Baltiskan nästa torsdag. Känns som formalia nu, allt annat än tre raka för Alingsås vore förbryllande.