söndag 13 december 2015

Skämmig VM-sorti

Danmark-Sverige 26-19. Tuffa danskor, mesiga svenskor. 15-7 redan i paus, total överkörning. Sverige gjorde förvisso en bättre andra halvlek - allt annat var omöjligt - men närmare än tre mål ner kom man aldrig och på slutet rann det iväg igen. Sorti från VM i åttondelen kan bara betecknas som ett fiasko för svensk damhandboll, särskilt i förhållande till spelarnas eget förhandstugg om medaljer. Värst av allt var coachingen. Torstensson i anfallet, rostig och feltajmad. Hagman på högersex i sextio fulla minuter utan att åstadkomma ett skit. Jenny Alm på bänken hela matchen - skadad? A-M Johansson, enda "normala" högernian, tidigt avplockad för att aldrig komma tillbaka. För sent målvaktsbyte. Plus en förbannat löjlig taktiktavla istället för lite konstruktiv peptalk vid timeoutsen. Förbundskapten Sivertsson har en del att stå till svars för, den saken är klar.