lördag 21 mars 2015

Dags för självrannsakan

Drott-HK Malmö 28-25. Som jag befarade: adjö till slutspelet för Malmös del. Hårt men välförtjänt. Inleder man en andra halvlek med tio mållösa minuter och sex bortskjutna skott av en och samme spelare, då kan det bara gå åt helvete. Nej, jag såg inte matchen, följde den protokollvis online. Det räckte. Hoppas nu att HK Malmö är ödmjuka nog för självrannsakan. Det är lätt att skylla på skador och ett idiotiskt spelprogram på slutet - men det finns annat att begrunda och utvärdera. Lönns odisciplinerade skytte t ex. Ett mål på tio skott i andra halvlek i dagens match, inget lag tål sånt övermod från en enskild individ. Kantspelet. Noll mål från vänster idag, nåt enstaka från höger. Ingen tillfällighet, mer en påminnelse om hur det sett ut säsongen igenom. Kontringsfasen. Klent där också, få enkla mål. Och så det som allt mynnar ut i: Sivertssons coaching. Eller kanske snarare brist på coaching. Men till slut en hyllning. Nebojsa Simic, målvakten. Mer eller mindre fantastisk under hela sin tid i HK Malmö. Det är honom verkligen väl unt att byta upp sig till IFK Kristianstad. Lycka till, säger jag med ett stänk av saknadens vemod.