onsdag 9 oktober 2013

Hunger slår mättnad

HK Malmö-Drott 35-31. Det trodde jag inte. Att Drott efter fem spelade matcher skulle stå kvar på en ynka poäng - och två gånger om på kort tid förlora mot nykonstruerade HK Malmö. Det är ändå de regerande svenska mästarna vi talar om. Kanske det som är problemet, nån sorts guldmättnad. Laget är ju nästan intakt, alla de bärande krafterna finns kvar. Minus Daniel Lindgren, försvarsstrategen som värvats till Kristianstad. Ikväll saknades dessutom målvakten Bladh men ersättaren Eberling gjorde en hygglig match, ingen skugga på honom. Hungern fanns dock i hemmalaget, det var tydligt. Inte minst vid de tre utvisningarna i andra halvlek: HK vann även med en man kort, två gånger med 2-0! Det var nästan så att svetten skvätte upp på läktarna, i alla fall Pecikoza's. Vilken vilja och attityd den mannen har...Drotts alternerande mittsexor var som pojkar vid en jämförelse. Många i HK hade en riktigt fin kväll på jobbet: Koch-Hansen, Lönn, Svännel, Månsson, målvakten Norlander. Tönnesen blandade och gav, satt mycket men kom in på slutet och bidrog med ett par viktiga mål. En härlig handbollsmatch att titta på, galet svängig i första halvlek. HK låg under 3-8, vände till 11-8! Varpå Drott gjorde fyra raka och återtog ledningen. Publiken, 775 pers liten och till betydande delar enögd, kastades mellan hopp och förtvivlan - men avslutade snyggt med en stående ovation. Det var hemmaspelarna värda, tycker jag.