torsdag 1 augusti 2013

Europa för stort för MFF

Swansea-Malmö FF 4-0. Njutbart och plågsamt på samma gång. Njutningen var Swansea's fotboll. Så vägvinnande och effektiv, så trygg och välorganiserad. Plågan var klasskillnaden lagen emellan, MFF:s totala tillkortakommande. Oväntat var det förstås inte, påminnelsen om allsvenskans status brukar komma så fort det blir skarpt läge. Men 0-4 i ett kval till Europa league...det är nästan så jag önskar att Per Olsson varit MFF-tränare. Den mannen kan ju organisera ett försvarsspel, i alla fall Gefles. Norlings förmåga därvidlag är mera diffus, liksom f ö hela hans coaching. Ikväll var Forsberg petad igen, svårt att förstå varför. Thern däremot fick 90 minuter utan att komma in i matchen. Friberg var bättre men byttes ut. Backlinjen inledde hyggligt för att sedan balla ur i andra halvlek. Tycker att Pontus Jansson har stagnerat, förvisso på en hygglig nivå men långt från den internationella klass som anades i fjor. Om Helander var det synd; hans omkulldrattande bäddade för Swansea's ledningsmål, fram till dess hade han skött sina kort utmärkt. Undrar förresten om MFF hade ett enda avslut på mål? Tror inte det, minns inget. Var Rantie med i andra halvlek? Man anar ju viss potential i den killen, men gnällspiken Eriksson är nog inte rätt komplement. Retur i Malmö om en vecka, för formens skull.