måndag 23 januari 2012

Tapper match, knackigt spel

Sverige-Serbien 21-24.
En anständig match av Sverige den här gången, en förlust som inte är mycket att säga om. Att vinna över Serbien i Serbien är ju liksom inte tillåtet. Inte för publiken, inte för domarna, inte för den fantastiske målvakten Stanic.
Sjöstrand i den svenska buren såg f ö till att det blev något av en målvaktsmatch, så bra var han. Framåt bombade Ekdahl Du Rietz vilt och ofta framgångsrikt - men nån vidare flow i spelet hade vi inte. Det är som om laget inte riktigt räcker till i skarpa lägen, kanske inte coacherna heller.
Larholm saknades pga magsjuka, det gjorde att Doder var tillbaka som mittnia. Föga betrodd dock, tidigt bänkad i första halvlek. Taskigt, kan jag tycka. Doder må vara over the hills som handbollsartist - men rätt uppbackad av förbundskaptenerna tror jag han kunnat prestera bättre än så här. För mindre än ett år sedan kom han ju trots allt med i VM-turneringens All Star Team.
Sen kan man notera att Petersen fick genomlida ytterligare 60 minuter på bänken. Jag skulle bli förvånad om han - och Dalibor Doder - känner för fortsatt landslagssatsning efter EM. Förnedrade spelare brukar få svårt med motivationen.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar