måndag 26 september 2011

H 43 lätt byte för brett HKM

HK Malmö-H 43 28-20.
Det hade sagts att H 43 skulle vara bättre än på länge - och det såg faktiskt så ut. I en kvart ungefär. Eller om det var Malmö som sov den kvarten och lite till.
Hursomhelst blev H 43 sig likt tämligen snart. Mycket Roganovic, lite Lindqvist, hyfsade kantkillar i Creutz och Fors. Som i fjol, varken mer eller mindre. Ingen klass på nyckelpositionerna M9 och M6, ojämnt målvaktsspel (Christensen utmärkt i första halvlek men fel på det i andra).
H 43 får nog räkna med bottenstrid även den här säsongen, jag har svårt att tro något annat.
Malmö vann komfortabelt men utan att övertyga mer än fläckvis. Styrkan finns - till skillnad från i H 43 - på bredden, i mångfalden av kompetenta spelare. När t ex Lindahl, som i den här matchen, underpresterar å det grövsta finns danska nytillskottet Granvig att byta in. Den killen ber inte om ursäkt för sin existens; fyra mål och frisk satsning, riktigt kul att se. Samma på nästan alla positioner i laget: två alternativ, mycket för "Proppen" att bolla med.
Kanske blir HKM en smygare i toppstriden redan i år, jag börjar så smått ana att det är fullt möjligt. Får väl se mot Ystad i nästa hemmamatch om bra kan bli ännu bättre...

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar