torsdag 29 september 2011

Dags för självrannsakan i MFF

Malmö FF-Austria Wien 1-2.
Ny tycka-synd-om-sig-själva-match av MFF. Det börjar bli prövande nu, allt tjafs om otur, oflyt och orättvisa resultat. Självrannsakan vore klädsammare.
I mina ögon var det inte nån däruppe som avgjorde, inte den här gången heller. Det var MFF:s egen svaghet, möjligen i viss kombination med Austrias relativa styrka. Österrikarna var bättre med bollen, säkrare i passningsspelet, kyligare i avsluten. Utan att för den skull hålla någon internationell toppklass, långt därifrån. Vilket ju bara gör MFF:s tillkortakommande så mycket sorgligare.
Varför det ser ut som det gör får väl utredas av något slags oberoende granskningsnämnd. Tränare Norling verkar ju inte kapabel till nykter analys, han såväl som spelarna tycks ha fastnat i självömkan. Sådan herde, sådan flock.
Själv undrar jag vad som egentligen hände med MFF:s ungdomssatsning. Var tog de vägen...Kroon, Malm, Stenström, Nazari och allt vad talangerna hette. A-lagsspelare i somras, inte ens på bänken nu. Där sitter å andra sidan Rexhepi fastnitad, anfallslöftet som redan i fjol stod på tröskeln till stora genombrottet.
Har killarna plötsligt stagnerat - och i så fall varför? Eller är det ledarskapet som havererat?

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar