torsdag 9 december 2010

Sverige bra - Danmark bättre

Sverige-Danmark 28-34.
Finalen i ”World Cup” blev en påminnelse om läget i den internationella handbollstoppen. Sverige är inte längre där – men väl Danmark. Frågan är om någon svensk spelare platsat i en dansk förstauppställning, jag tror det inte.
Definitivt inte på vänsternio.
I den positionen har Danmark Mikkel Hansen, handbollsvärldens värstingskytt just nu. Inte bara det att killen skjuter vansinnigt hårt - han gör det dessutom med kuslig precision och ur alla lägen, möjliga som omöjliga. Vilket vapen! Hörde förresten att Axnér kallade honom utomjording, jag är böjd att hålla med.
Ändå en hygglig match av Sverige, i första halvlek riktigt bra. Då glänste Robin ”Lill-Bobban” Andersson från Guif i playmakerrollen, då visade Lugis Ekdahl åtminstone glimtar av sin mångomtalade kapacitet som skytt och genombrottsman. Samtidigt som Per Sandström i målet tokräddade t o m Hansens mörsare - och smarte Jonas Larholm var bäst av alla.
Men det var innan Danmark bestämde sig för att ta i.
När så skedde blev klasskillnaden ganska uppenbar, mot slutet bara rann siffrorna iväg. Tur tiden var ute vid 28-34, det kunde blivit värre.
Om någon månad börjar VM. Danmark kan kanske gå hela vägen till guld, jag skulle inte bli förvånad. Sverige får nöja sig med värdskapet, medalj vore sensationellt.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar