söndag 19 december 2010

I väntan på en rörande final

Sverige-Rumänien 25-23.
EM-final idag för Sveriges handbollsdamer. Mot Norge. Oavsett hur det går – jag fruktar överkörning – är den blågula succén obestridlig. Ingen hade på förhand kunnat föreställa sig Sverige i en EM-final, allra minst Svenska Handbollsförbundet. Eller hur förklarar man annars den (splittrade) spelomgång i herrarnas elitserie som schemalagts i eftermiddag – parallellt med damernas finalmatch i tv? Undrar hur många som kommer till Baltiskan för att bevittna Malmö-H 43…ska vi gissa på cirkus 300? Mot en eller annan miljon framför tv:n…
Damerna äger just nu, stugfolket har fått nya favoriter. Linnea Torstensson, Isabelle Gulldén, Johanna Wiberg, Lugi-Sabina, målvaktstigrarna Grubbström och Kain. Med flera, med flera. Många av dem har jag f ö träffat på Lundaspelen genom åren. Snackat med, skrivit om, imponerats av. Då när de ännu var oslipade diamanter, kanske med lite mer talang och definitivt med mycket mera vilja än alla andra.
Det blir en rörande EM-final i eftermiddag, så mycket vet jag redan nu. Men som sagt, Norge vinner nog, allt annat vore mer än sensationellt. Trots den fantastiska Torstensson – och trots det där som hände när lagen möttes i mellanrundan.
Må det dock bli kamp om saken.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar