tisdag 7 december 2010

Fyran femstjärnig på handboll

Hurra för TV4 som ger oss handbollsvänner ett rågat mått av högtidsstunder. Just nu med sändningar från både dam-EM och World Cup för herrar – och som alltid med briljant bemanning i personalstyrkan. Hellgren, Lövgren, Axnér; snacka om tre vise män i expertrollerna. Perlskog och Kristiansson därtill som matchkommentatorer, bättre kan det knappast bli.
Tonen är seriös men lättsam, analyserna knivskarpa men alls inte humorbefriade. Särskilt Axnér är lysande, hans in- och utfall tar ibland nästan himmelska vägar. Pang på, liksom. Vilket nog behövs för att balansera Hellgrens mer Axel Sjöblad-liknande stil – den knastertorra, bitvis överdrivet pedagogiska. Om nu någon minns Sjöblad, fyrans förre expertkommentator på handboll.
Bra början även för lagen igår kväll. Damerna slog Tyskland efter ett närmast djuriskt brutalt försvarsspel, riktat framförallt mot stjärnan Grit Jurack. Starkt, om än inte snyggt, jobbat av Sverige! Herrarna vann mera programenligt över ett reservbetonat Island och möter därmed Danmark i kvällens final. Kul att Palicka var tillbaka i målet, riktigt bra dessutom (bortsett från en trevande inledning).
Sen kan jag förstås inte låta bli att reagera över varubeteckningen på själva arrangemanget. ”World Cup” - när fyra nordiska lag och inga fler deltar. Vad är det för ljug?
En till sak. Stör mig lite på att Claes Hellgren än en gång nämnde "Vanessa Tellander" som ett av framtidshoppen i svensk damhandboll. Det finns ingen Vanessa Tellander, Hellgren. Tjejen du åsyftar heter Vanessa Tellenmark och spelar för Lundagård/H 43.
Men annars var allting kanon...

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar