lördag 8 augusti 2009

Funderingar efter derbyt

TFF-MFF 0-2.
Hyfsad uträkning om Figueiredo va? Den som skjuter och skjuter gör förr eller senare mål. Nu är skott kanske inte rätta benämningen på hans förlösande 1-0-boll, snarare bör det väl kallas fösning. Men skit samma; MFF vann derbyt och gjorde det övertygande. Trots Mehmeti på bänken i åttio minuter.
Ja, med en dåres envishet hävdar jag att det är fel att ha honom där. Lite till – och Mehmetis stolthet kan ha fått sig en definitiv knäck. Har MFF råd med det?

Figueiredo var inte särskilt lyckad i den här matchen heller, målet till trots. Ofere sliter och stångas, måste vara grymt jobbig att möta. Men mål gör han inte, bollkänsla och tajming fattas. Samma med Daniel Larsson: snabb som ingen, ambitiös som få men kroniskt otajmad i avsluten.
Agon Mehmeti kan ersätta vem som av dessa tre i startelvan, jag är övertygad om att det skulle gynna laget. Förutsatt då att han - i likhet med de nämnda - får upprepade chanser, inte enstaka.

Annars börjar det likna nåt i MFF nu. Försvaret ramstarkt, målvakts-Dahlin tryggheten personifierad. Daniel A föredömligt taggad, Kruys en smått sensationell injektion. Och så Hamad på vänsterkanten…fyndet som förpassat både Aubynn och Durmaz till glömskans kammare.
En sak fick MFF hjälp av i derbyt: skadan på TFF-tjuren Fredrik Jensen. När han tvingades bryta matchen redan efter en halvtimma försvann enda hotet för Gabriel & Co.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar