torsdag 9 november 2017

Underskatta aldrig en sillastrypare...

Mjällby-Örgryte 2-1. David Löfqvist, den olyckan. Först drog han in en fantastisk frispark till 2-0, sedan satte han sitt lag på pottan genom en korkad utvisning tidigt i andra halvlek. Örgryte hade förvisso reducerat redan då men en man kort fick Mjällby ägna återstoden av matchen till försvar, anfallsspelet dog. Synd. Första halvlek visade vad laget förmår i den delen, 2-0 där var närmast i underkant. Nu väntar en oviss retur i Göteborg på lördag. Utan Löfqvist som helt adekvat är avstängd. Tror dock inte han är oumbärlig, utom som frisparksskytt möjligen. Det bekymrar mig mer att Örgrytes rutinerade manskap nog lärde sig en läxa igår: underskatta aldrig en sillastrypare. Jag lärde mig f ö också en läxa: överskatta aldrig en domare. Alltför många domslut gick Örgrytes väg, bl a det som föregick reduceringsmålet. Hallå, det var kval till superettan, elitfotboll liksom. Då ska man inte blåsa frispark för struntsaker, framförallt inte i sned fördelning. Utvisningen däremot var korrekt. Tror jag...den undermåliga tv-produktionen tillhandahöll inga reprisbilder, inte ens på syndabockens frisparkspärla. Märkligt.