onsdag 9 december 2009

Malmö på kant med kantspelet

HK Malmö-Alingsås HK 26-31.
Glöm siffrorna, de ljuger. Alingsås körde över Malmö, uppträdde precis så retat som jag befarat. Vilken pondus! Vilket tempo! Mycket imponerande.
10-20 var ställningen i paus, Alingsås verkade göra mål efter behag på ett lamslaget Malmö. Tur att västgötarna slog av på takten i andra halvlek – och förvisso starkt av Malmö att resa sig ur förnedringen. Nu blev ju förlusten till slut ganska snygg, åtminstone rent siffermässigt. Missvisande hedersam, skulle man också kunna säga.
Spelmässigt blev matchen en påminnelse om HK Malmös uppenbara svagheter. Kantspelet t ex. Blondell och Gren till höger, Torstensson och Josefsson till vänster. Det händer för lite i de positionerna, görs alldeles för få mål. Inte ett enda från högerstruten mot Alingsås, bara något enstaka på kontring (Torstensson). Just här var klasskillnaden som tydligast mellan lagen – Alingsås kantskyttar gjorde mängder av mål. Dels på egen initiativkraft men självklart också för att lagkompisarna satte dem i lägen.
Där brister det tyvärr i Malmö, i match efter match. Risken är att laget snart blir sönderläst, att motståndarna stänger i mitten och helt sonika släpper kanterna. Sådana tecken finns redan.
En annan sak: har inte HK Malmö någon assisterande tränare? Jag tycker ”Proppen” ser ensam ut där på bänken. Vill han ha det så själv eller är det klubben som bestämt ordningen?
Ovanligt är det i vilket fall. Alla andra elitlag har en ”ass”, såvitt jag vet.