söndag 12 juli 2009

Stefanidis toppar tippen

Sensation!!!
Såg en bild från senaste MFF-träningen och vem figurerade där om inte – Babis Stefanidis.
Borgs klipp från sommaren 2007 finns alltså kvar i MFF. Ja, inte i laget. Eller i truppen. Eller i resonemanget överhuvudtaget. Men på träningarna. Och på lönelistan, förhoppningsvis. Någon anständighet måste väl klubben ändå visa gentemot flopparna på tippen. De har ju inte själva valt platsen, så att säga.

Själv hade jag faktiskt glömt bort Stefanidis. Minns nu att han en gång var en duktig ytter i Djurgården, att han fortsatte till danska ligan och senare till Helsingborg. Det var där MFF fick korn på honom och la ett bud som ”bet”. Värvningen stack faktiskt ut som en av 2007 års mest kontroversiella i svensk fotboll, bröt också mot en oskriven regel: kusinklubbarna HIF och MFF plockar inte spelare av varann mitt under pågående säsong.
Rabaldret blev därefter. HIF-fans som rasade och hotade, en svikare (Babis Stefanidis) som fick gå under jorden i väntan på ”faran över”. Ett MFF som dock tvådde sina händer: kapet var ju i hamn, laget förstärkt med ytterligare en stjärna.
Jämte Litmanen och andra.

Idag kan man konstatera att det blev väldigt mycket väsen för just ingenting. Babis Stefanidis gjorde några mindre succéartade matcher hösten -07, när Åkeby ännu var MFF-tränare. I fjol kom så olyckan med benbrott och halvårslång konvalescens – fast då bör man kanske komma ihåg att nye tränaren Rolle Plotter redan dessförinnan hunnit visa att Stefanidis INTE ingick i planerna kring en startelva.
Här och nu, medicinskt fullt återställd, gör han det tydligen inte heller. Men det var en glad överraskning att se honom på bild. Undrar hur han mår. Jag menar, innerst inne.
Livet på MFF-tippen...när kommer dokumentären?

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar